VI ER HER FOR DEG

Service & Support 

Vi ønsker å ta vare på kundene våre og er opptatt av at du skal få mest mulig ut av din investering, derfor har vi et eget service- og supportteam.

Dyktige serviceteknikere, lokalisert på Vestlandet og Østlandet, er klare for å gi deg verdiskapende service gjennom hele robotens livssyklus. Fra opplæring og teknisk støtte til økt oppetid og kostnadskontroll samt forbedringer og rask erstatning av gamle roboter eller tilhørende utstyr.

Serviceavdelingen utfører årlig vedlikehold og betjener en installasjonsbase på mer enn 1600 roboter i Norge. Vi driver også et utstrakt samarbeid med kunder om kurs, oppgraderinger, service og support. For vi leverer ikke bare roboter med tilhørende utstyr, vi er en totalleverandør og -integrator av robotløsninger. Vi arbeider for å imøtekomme dine produksjonsbehov og tilby deg kunnskapen til å utnytte robotløsningen din optimalt.

Med den store installasjonsbasen av ABB-roboter i Norge, er norsk industri allerede godt kjent med våre produkter og tjenester.

Vi tilbyr service og support i hele landet. Servicepersonellet er lokalisert på Østlandet og Vestlandet med kort vei til flyplassen. Dette gir høy mobilitet og sørger for rask og effektiv service ved akutt behov.

Hos oss er du i trygge hender.

Service og Support

TEKNISK SUPPORT

Serviceavtale

RobotNorge har egne vaktavtaler og serviceavtaler skreddersys etter ditt behov. Vi kan tilby serviceavtaler med garantert responstid, både på oppmøte og reservedeler. Godt vedlikehold gjør at robotene vil vare i mange år.

Bestille service eller support?
Kontakt support@robotnorge.no eller 51 78 50 50.

Connected Services & MyRobot

Roboter kan leveres med Connected Services, et verktøy som utfører helsesjekk for roboter. Da kan du kontinuerlig over overvåke tilstanden på roboten, når som helst, hvor som helst. Enten du trenger en rask og enkel oversikt over status på roboten eller du trenger å analysere årsaken til et problem. 

INVESTER I KUNNSKAP

Kurs & Opplæring

GRUNNLEGGENDE ROBOTPROGRAMMERING

Vil du lære å programmere ABB roboter?

RobotNorge tilbyr kurs i grunnleggende RAPID robotprogrammering i egne kurslokaler på Klepp Stasjon. Kurs tilbys for å sikre riktig opplæring av personell som skal operere robotceller eller personer som ønsker å lære hvordan man programmerer ABB-roboter.

Kurset gir deg den grunnleggende kunnskapen du trenger for å operere en robotcelle, hvordan bevege roboten og lage enkle programmoduler og rutiner. I tillegg lærer du om optimalisering av program i henhold til bevegelser, syklustid og programstruktur. Avslutningsvis får du en introduksjon til RobotStudio, verdens mest brukte offline robotprogrammeringsverktøy.

Kursets lengde:
5 dager

Mandag kl. 10.00 til 16.00
Tirsdag – Torsdag kl. 08.30 til 16.00
Fredag kl. 08.30 til 12.00

Planlagte kurs 2021:
Uke 40
Uke 45
Uke 48

ROBOTSTUDIO

Interessert i å kunne visualisere og simulere robotanlegg? 

RobotStudio er verdens mest brukte offline robotprogrammering- og simuleringsverktøy. Dette muliggjør konstruksjon, visualisering, programmering, testing og simulering av robotceller og -systemer.

Du vil få grunnleggende forståelse på mulighetene som finnes i RobotStudio. Videre vil du få grunnleggende ferdigheter til å kunne lage en fullskala simulering, dette innebærer robotbevegelser, smarte komponenter, modellering og RAPID programmering.

For å få mest ut av kurset er det en stor fordel å kunne RAPID robotprogrammering.

Kursets varighet:
5 dager

Mandag kl. 10.00 til 16.00
Tirsdag – Torsdag kl. 08.30 til 16.00
Fredag kl. 08.30 til 12.00

Planlagte kurs 2021:
Uke 37 og 49

OPERATØRKURS

Sikre riktig opplæring av dine Operatører

RobotNorge tilbyr operatørkurs for å sikre riktig opplæring av dine operatører ved betjening av én eller flere roboter i din produksjon. Hovedmålet er at operatøren skal kunne operere et anlegg med én eller flere roboter på en trygg og sikker måte. Operatøren vil kunne kjøre anlegget manuelt og automatisk, bruke innganger og utganger og andre funksjoner på pendanten (brukergrensesnittet).

For økt utbytte kan vi anbefale at operatører gjennomfører kurs i Grunnleggende Robotprogrammering. Da kan de lære å gjøre enkle endringer, bygge egne robotapplikasjoner offline og bidra til rask omstilling.

Kursets varighet:
3 dager

Mandag kl. 10.00 til 16.00
Tirsdag kl. 08.30 til 16.00
Onsdag kl. 08.30 til 16.00

SKREDDERSYDDE KURS

Vi bidrar til økt kunnskap og kompetanse innen automasjon og robotisering

Dersom dere ønsker et kurs tilpasset deres behov eller deres anlegg, har vi mulighet til å skreddersy kurs. Noen spesifikke kurs som blant annet elektro og mekanisk vedlikehold tilbys også gjennom ABBs kurssenter i Västerås, Sverige – vegg i vegg med robotfabrikken.

Kursmuligheter:

  • Kurs i Cobot/Kollaborerende robotløsninger 
    Hvordan implementere samarbeidende robotløsninger i din produksjon?
  • Kurs i Maskinsikkerhet 
    Hvilke sikkerhetstiltak må du ta hensyn til når du implementerer roboter i din produksjon?
  • Kurs i Kunstig Intelligens, Maskinsyn & Maskinlæring 
    Hvilke muligheter gir ny teknologi som Kunstig Intelligens, Maskinsyn og Maskinlæring?

Spørsmål og påmelding sendes til Brigt Nygård,  bn@robotnorge.no

JA TIL GJENBRUK

Nyoverhalte Roboter

“ABBs kjente produktkvalitet gjør en renovert robot til en god investering.”

Vi har det største lageret av brukte ABB-roboter og serviceavdelingen vår guider deg til riktig valg av overhalt robot. Disse robotene er overhalt til tilnærmet ny tilstand noe som sikrer at en renovert ABB-robot er en god investering.

Du finner hundrevis av overhalte roboter i vårt globale nettverk. Alle overhalte roboter har 12 måneders garanti. En ABB-sertifisert overhalt robot er en brukt robot som har gjennomgått en streng 152-punkts rekonditioneringsprosess, i henhold til produsentens prosedyrer. Alle robotene er ombygd til fabrikkspesifikasjon, originale deler er bruk og de er i samsvar med det nye maskindirektivet.

Ta kontakt med Brigt Nygård for bestilling av nyoverhalte roboter.

NÅR DU TRENGER DET

Reservedeler

Behøver du reservedeler? Vi ordner bestilling direkte fra våre underleverandører eller ABBs hovedlager i Menden, Tyskland. Deler som er på lager leveres normalt innen 1-3 virkedager.

Vi har også et reservedelslager med slitedeler og enkelte vitale reservedeler på hovedkontoret vårt på Klepp Stasjon. Prosjektdeler, som mekaniske deler til griper og andre deler av robotanlegget, leveres også. Enkelte deler kan kjøpes som utbytte hvor defekt del returneres til oss.

Ta kontakt med Brigt Nygård for bestilling av reservedeler.

Reservedeler

Hold meg oppdatert

Meld meg på RobotNytt

Vi sender ut nyhetsbrevet vårt, RobotNytt, ca. 4 ganger i året.