Robotikk & Kunstig intelligens i kjøttindustrien

RoButcher – EU Horizon 2020

Publisert 04.06.2020 | Sist oppdatert 30.09.2020 | Nyheter
ca. 5 minutter lesetid

Les om RoBUTCHER: RoBUTCHER
Nyhetsartikler: Jærbladet & Matindustrien
Målgruppe: Kjøttindustrien

RoBUTCHER er et treårig utviklingsprosjekt, finansiert av EU-programmet «Horizon 2020»: EU Grant Agreement ID 871631. Forskningsprosjektet startet opp i januar 2020 og har som mål å øke automasjon og forbedre arbeidsprosesser i kjøttindustrien. I første omgang skal det utvikles robotceller for nedskjæring (stykking) av gris, en tung jobb som i dag utføres manuelt.

«Ved prosjektets slutt er målet å demonstrere en MFC for aktuelle kunder og samarbeidspartnere. Videre ønsker vi å levere løsningen til en konkurransedyktig pris for både lokale og sentraliserte slakterier»

Oddgeir Auklend

Prosjektingeniør, RobotNorge AS

Horizon 2020

RobotNorge er stolte partnere i det treårige utviklingsprosjektet «RoBUTCHER» finansiert av EU-programmet «Horizon 2020»: EU Grant Agreement ID 871631

Forskningsprosjektet startet opp i januar 2020 og har som mål å øke automasjon og forbedre arbeidsprosesser i kjøttindustrien. I første omgang skal det utvikles robotceller for nedskjæring (stykking) av gris, en tung jobb som i dag utføres manuelt.

Sammen med ti aktører; deriblant universiteter, forskningsinstitutter, industriaktører, slakterier og interesseorganisasjoner, skal vi være med å utvikle fremtidens bærekraftige slakterier. Prosjektet skal fremme innovasjon, samarbeid og bærekraftig utvikling i kjøttindustrien, på tvers av landegrenser. 

Unik prosess & konsept

RoBUTCHER er fortsettelsen på det pågående prosjektet MeaTable, som vi også er en del av. 

Tradisjonelt stykkes det fra innsiden og ut, men i RoBUTCHER stykkes det fra utsiden og inn. Den nye metoden gjør det mulig å skape skalerbare og fleksible robotceller, disse kalles Meat Factory Cell (MFC). Prosjektets mål er at MFC skal brukes av både små og store slakterier for å øke konkurransedyktighet og effektivitet, samt beskytte lokale arbeidsplasser.

Human-Robot Interface

Vår rolle er å være integratør av det totale robotsystemet. I tillegg vil vi være en del av den teknologiske utviklingen av prosessverktøy, eks. kniv, sag og gripere til robot. I nært samspill med våre partnere i Byte Motion utvikler vi Softwaren Ocellus. Softwaren skal bidra til å utføre stykkeprosessen ved hjelp av Kunstig Intelligens (AI). 

Vi er prosjektleder for arbeidspakken Human-robot Interface, hvor målet er å kunne trene AI-en ved hjelp av «ekte slaktere». Dette gjennom å gi den kunstige intelligensen en form for tilbakemelding slik at roboten vil kunne utføre samme håndbevegelse som en slakter. Det er dette RobotNorge skal lede utviklingen og integrasjonen av.

Spørsmål?

ODDGEIR AUKLEND
Prosjektingeniør

Tlf: 926 10 916
oa@robotnorge.no

DET ER ALDRI FOR SENT, ELLER FOR TIDLIG Å STARTE

Hjelp meg å komme i gang

Legg igjen kontaktinformasjon, hvilken robot du ønsker eller en forklaring av prosessen du ønsker å robotisere og automatisere.

Vi rådgiver deg i valget av den rette roboten for ditt behov.